H-1106 Budapest, Keresztúri út 4/A - Tel.: 06/1-433-7190 Fax: 06/1-433-7191 - Zöld szám: 06/80-201-276 - E-mail: promobil@promobil.hu

Nyiroködéma kezelés

Nyiroködéma kezelés

 

Napjainkban egyre többen szenvednek feszítő lábdagadástól, mely kezdetben csak terhelés hatására jelentkezik, majd pihentetés után elmúlik. A későbbiekben a panasz állandósulhat, társulhat hozzá „ólomláb-érzés”, pihenéskor jelentkező izomgörcs, mozgás közben fáradtságérzés és feszülő bőr. Kezelés nélkül a tünetek állandósulhatnak vagy súlyosbodhatnak.

A kellemetlen jelek nyiroködémára utalnak.

A vérkeringés mellett létezik egy másik érrendszer, a nyirokrendszer is. A szövetekben termelődő nyirok a nyirokrendszeren és a nagy nyiroktörzseken keresztül a vénás rendszerbe ömlik. A nyirok mozgása a szövetnedv nyomására, a nyirokerek falának aktív összehúzódására és a környező szervek, izmok nyomó hatására jön létre.

Normál esetben a nyirokképződés és a nyirokelvezetés egyensúlyban van. Abban az esetben, ha az erek nem tudják a nyirkot elszállítani, tartós vizenyő jön létre.

 

Eredete szerint a nyiroködémának három csoportja létezik :

  • Elsődleges vagy veleszületett: erről akkor beszélünk, ha a magzati élet során nem fejlődnek ki rendesen a nyirokerek.
  • Másodlagos vagy szerzett: ennek hátterében vénás elégtelenség, műtét, sérülés, gyulladás, nagyfokú mozgáshiány vagy daganat besugárzás állhat.
  • Kevert forma: mely szív, vese vagy pajzsmirigy elégtelenséggel társul, illetve a zsír túlzott mértékű lerakódásával.

 

A nyirokkezelés (lymphoödéma kezelés) során speciális fogástechnikát alkalmazunk, mely hatására megnyílnak az inaktív nyirokerek, elősegítve a folyadék mielőbbi eltávozását a végtagból. A kezelés teljesen fájdalommentes.

Állapotjavulás intenzív kezeléssel érhető el, mely azt jelenti, hogy a betegnek állapotától függően 3-4-5-6 kezelésben kell részesülnie. Egy alkalom nagyjából egy órát vesz igénybe és magába foglalja a manuális nyirokdrenázst, vénástornát, kompressziós pólya használatának elsajátítását, illetve az orvosi gyógyharisnya felhelyezését.

A tartós siker érdekében célszerű a kúrát félévente megismételni.


Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehetséges: 06/20-317-6022

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.