H-1106 Budapest, Keresztúri út 4/A - Tel.: 06/1-433-7190 Fax: 06/1-433-7191 - Zöld szám: 06/80-201-276 - E-mail: promobil@promobil.hu

A gyógytorna szerepe

A gyógytorna szerepe a rehabilitációban

 

Beszéljünk bármilyen akut vagy krónikus mozgásszervi panaszról, a gyógyuláshoz elengedhetetlen a gyógytorna.

Rehabilitáció alatt a páciens legnagyobb önállóságát, önálló mozgásának visszaállítását értjük. Az önállóság visszaállításán kívül a mozgásrendszeri panaszok megelőzésében és kezelésében, valamint orvosi beavatkozás szükségessége esetén az operációra való felkészülésben is kiemelt szerepe van a gyógytornának.


Műtéti kezelés sor kerülhet egy hirtelen baleset vagy sérülés következtében. Ilyenkor gyorsan végrehajtják az operációt, mely után a rehabilitációt fontos minél előbb elkezdeni. Ilyenkor a cél a mozgás nélküli időszak minimalizálása, a páciens minél előbbi aktivizálása. Tervezett műtét esetén (pl. a csípőprotézis beültetés) lehetőség van a műtét előtt a szövetek felkészítésére a jobb eredmény  elérése érdekében. Minden esetben a korai funkcionális kezelés megkezdése a cél, a szövetek ideális gyógyulási időtartamának figyelembevételével.

Műtétek után az időben elkezdett gyógytorna hatására javul a vérkeringés, megerősödnek az izmok, nő az ízületek mozgástartománya, javul a mozgáskoordináció és szükség szerint a páciens megtanulhatja a segédeszközök helyes használatát.

A sportrehabilitáció magában foglalja a sportolás közben hirtelen bekövetkező sérülések (pl. törés, rándulás, ficam) terápiáját , valamint a hosszú ideig, esetlegesen helytelenül végzett sportolás következményeinek (pl. ízületi kopások) gyógyítását is.

 

Mikor ajánlott a gyógytorna?

  • Műtétre való felkészítés esetén
  • Műtétek, balesetek után
  • Sportsérülések következtében
  • Kórházi kezelések befejezése után
  • Mindenféle mozgásszervi panasz esetén

 

Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehetséges: 06/20-317-6022

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.