H-1106 Budapest, Keresztúri út 4/A - Tel.: 06/1-433-7190 Fax: 06/1-433-7191 - Zöld szám: 06/80-201-276 - E-mail: promobil@promobil.hu

McKenzie terápia

Gerincsérv kezelése McKenzie módszerrel


Rohanó életmódunk vagy az ülő munka következtében a tartós görnyedő testtartás miatt egyre többen küzdenek gerincpanaszokkal, melyek között vezető a gerincsérv.

Abban az esetben, ha nem egy hirtelen mozdulat miatt sérül meg a porckorong, akkor a sérv tünetei kezdetben csak reggeli derékfájás, majd hosszabb ülés után egyre nehezebben megy a felállás és rendszeres a „becsípődés” érzés. Később láb- és karzsibbadás, erőtlenség, érzéskiesés, vizelési- és székelési problémák is jelentkezhetnek. Más kórképnél is előfordulhatnak ezek a tünetek, így a célzott terápia érdekében elengedhetetlen a helyes diagnózis felállítása.


Maga a gerincsérv a porckorongra nehezedő egyenlőtlen nyomás miatt alakul ki. A porckorong belseje egy kocsonyás anyag, mely egyoldalú terhelés hatására a nyomással ellentétes irányba mozdul el. Túlzott mértékű erőhatás vagy tartósan fennálló kisebb behatás miatt a kocsonyás anyagot körülvevő rostok sérülnek, tágulnak. Ha a rostok kiszakadnak, a kocsonyás anyag kitüremkedik és nyomást fejthet ki a környező gerincvelői idegekre, mely kisugárzó fájdalmat eredményez.

 

A gerincsérv gyógyítható McKenzie módszerrel.
A McKenzie terápia segítségével gyógyszerek nélkül, gyorsan csökkenthető a fájdalom és a zsibbadás. Mindaddig alkalmazzuk, ameddig esély van a gerinc műtét nélküli gyógyulására.

 

A kezelést egy alapos mozgásvizsgálattal kezdjük, majd egyénre szabott speciális mozdulatokat kap a páciens, melyek elvégzése után megszűnnek vagy csökkennek a fájdalmas tünetek.

A McKenzie módszer egy aktív terápia, egy öngyógyító módszer.

A betanult gyakorlatok otthon, egyedül végezhetők.

A tünetek megszűnése után az állapot megőrzése érdekében egy egyénre szabott, speciális mozgásprogrammal erősítjük meg az izmokat és állandósítjuk a helyes testtartást.


Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehetséges: 06/20-317-6022

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.